dijous, 17 de maig del 2012

Clarinets contra l'homofòbia

Hui, 17 de maig, celebrem el Dia Internacional contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Recordem tota eixa gent que ha patit la repressió per causa de la seua identitat sexual.

En el món de la música, hi trobem molts exemples de músics i compositors homosexuals i bisexuals, que també emprengueren una lluita més o menys oberta per la igualtat de drets. Així, entre altres trobem Camille Saint-Saëns...
el romàntic Robert Schumann...

George Gershwin, amb el seu famós solo de clarinet de la Rhapsody in blue...

Un molt jove Leonard Bernstein que ens oferia la seua primera gran composició als clarinetistes...


I, entre molts altres, Aaron Copland. En concret, Copland va reconéixer que a la primera part del seu concert per a clarinet, fins on comença la cadència, va voler plasmar els seus sentiments per la reacció de la gent davant la seua homosexualitat. El compositor americà ens va deixar una de les pàgines més boniques del repertori clarinetístic, en esta ocasió interpretada pel mateix Benny Goodman (qui va encomanar l'obra a Copland).Finalment, i fora del repertori clarinetístic, no podia deixar passar l'ocasió de compartir amb vosaltres una altra obra mestra d'un dels grans compositors de la història, també homosexual. En concret, el Concert per a violí en Re Major op.35, de P.I. Tchaikovsky. Una joia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada