dilluns, 25 d’agost del 2014

Des dels Banyets - Pasdoble Fester

Al següent enllaç vos deixe les partitures del meu pasdoble "Des dels Banyets", dedicat a Saoro Balaguer, Capità Cristià de Muro l'any 2013.

Punxa ací per descarregar-te de bades les partitures de "Des dels Banyets".Estrena del pasdoble per la Banda Simfònica de la Societat Musical d'Alzira. Gran Teatre d'Alzira, maig de 2013.
La Filà Templaris de Muro forma amb "Des dels Banyets" en la Diana de l'any 2014.La peça “Des dels Banyets”, primera composició de l'autor, és un pasdoble fester, englobat dins del que anomenem com a “música festera”, molt arrelada a les comarques centrals del País Valencià. S'hi troba influenciat per les primeres composicions d'este estil, conservant una estructura clàssica i una harmonia modal. Les melodies són, en part, inventades pel compositor, tot i que d'altres beuen directament de fonts populars. Entre elles trobem una sèrie harmònica típica dels Aguilandos de la Serra de Segura, homenatge del compositor als seus orígens familiars, i variacions de fandangos de les comarques centrals i interiors del nostre País.

El compositor pensà esta peça per a ser interpretada al carrer, sent estrenada a la Diana dels Moros i Cristians de Muro en maig de 2013. Per este motiu, s'enten que es deixa a càrrec dels músics l'elecció a l'hora d'interpretar, o no, els solos, així com de botar-se les repeticions que creguen oportunes. La música festera és això mateix, festera, encaminada a crear un ambient agradable entre la gent que participa d'una festa, per tant la flexibilitat es fa imprescindible.

D'aquesta manera, sent intepretada en concert, es busca un caràcter més elegant i, a gust del director, un tempo més comfortable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada